Monday 19 September 2016

Isännöitsijän syksy


Syksyllä jatkuu aiemmin käynnistettyjen korjaushankkeiden eteenpäinvienti, mutta ennen kuin varsinaiseen remonttiin päästään, pitää hoitaa monta asiaa kuten rahoitus, mahdollisesti tarvittavat luvat, tiedottaminen ja kommunikointi asukkaiden ja osakkaiden suuntaan, vakuutusten kattavuuden tarkastus, naapurien kuuleminen, urakoitsijoiden taustojen selvittäminen (yhteiskuntavelvoitteet), urakkasopimuksen viimeistely jne.

Jätetään remontit kuitenkin hetkeksi sivuun ja katsotaan toista syksyn suosikkiaktiviteettia eli talkoita. Talkoot ovat mainio tapa luoda ja vahvistaa yhteisöllisyyttä taloyhtiössä. Ja samalla saadaan ehkä aikaiseksi jotakin yleishyödyllistä. Talkoille ei pidä asettaa, ainakaan ilman huolellista valmistelua, mitään kovin haastavaa tavoitetta. Piha-aitojen maalaus ja puista pudonneiden lehtien haravointi riittävät mainiosti alustamaan makkaran grillausta. Piha-alueiden yleinen siistiminen ja yhteisten tilojen kuten pyöräkellarin järjestäminen sopivat myös hyvin talkoo aktiviteetiksi. Räystäiden puhdistukseen kiipeämiset ja katon puhdistus kannattaa sovinnolla jättää ammattihenkilöille, joilla on osaaminen, asianmukaiset varusteet ja vakuutukset kunnossa.

Lisäksi on muistettava, että talkoot ovat vapaaehtoiset ja riippumatta aktiviteetista on hyvä tarkistaa, että taloyhtiön vakuutus kattaa myös talkoot. Haravaankin voi kompastua.

Hauskoja talkoohetkiä toivottaa,

Ari Nässi    

2 comments:

  1. Voi kun meidänkin taloyhtiölle kohta löytyisi isännöinti. Parhaillaan sitä ei ole, joten kaikki työ jaetaan asukkaiden kesken. Etenkin nyt on kovasti ollut työtä esimerkiksi hiekoituksen suhteen. https://www.manni.la/

    ReplyDelete
  2. Kiitos Sanna kommentista, mutta ei se isännöitsijä pihoja hiekoita ,-) Toki isännöitsijä voi etsiä teille huoltoyhtiön hoitamaan hiekoitusta, mutta se maksaa ja monet huotoyhtiöt eivät edes halua asiakkaikseen pieniä taloyhtiöitä. Valitettavasti tlkoohenki näyttää vähenevän sukupolvien vaihtuessa....

    ReplyDelete