Sunday, 20 March 2016

Isännöitsijän vuosi - maaliskuu

Tähän mennessä hallitus on kokoontunut kerran tai pari ja tilinpäätös / talousarvio on saatu muokattua yhtiökokoukseen tuotavaan muotoon.

Kunnossapitotarpeet on myös kartoitettu ja alustavat aikataulut on sovittu hallituksessa. Ennen yhtiökokousta isännöitsijän pitää vielä jatkaa hankkesuunnitelmien valmistelua, pyytää mahdollisesti (lisää) tarjouksia ja selvitää kaikkea mahdollista hankkeisiin liittyvää. Pitäen erityisesti mielessä osakkaan näkökulman.

Hanke ja sen kustannustehokkuus pitää pystyä perustelemaan osakkaille ja yhtiökokouksessa pitää pystyä vastaamaan hanketta koskeviin kysymyksiin mahdollisimman tyhjentävästi. Huonosta valmistautumisesta seuraa lisäselvityksiä, turhaa työtä ja viiveitä.

Hankkeita suunniteltaessa on pidettävä mielessä mahdollisuus, että hanke voidaan tehdä myös liian aikaisin, eikä vain liian myöhään. Jälkimmäinen on toki yleisempi virhe, mutta isoja hankkeita kuten putki- tai kattoremonttia suunniteltaessa pitää myös tutkia mahdollisuus jatkaa nykyisen asennuksen elinikää kohdistetuilla huoltotoimenpiteillä. Tämä voi säästää osakkaille pitkän pennin.

Hyvää kevättä ja tehokkaita yhtiökokouksia toivottaen,
Ari Nässi
www.arinassi.fi

No comments:

Post a Comment